Съдът окончателно поряза съдебните претенции на дъщерята на бизнесмена  -

...
</TD
>Съдът окончателно поряза съдебните претенции на дъщерята на бизнесмена  -
Коментари Харесай

Зъбите на щерката на Батаклиев не са увредени от адвоката, има свидетели на разправията

Съдът дефинитивно поряза правосъдните искания на дъщерята на бизнесмена  - Николета Батаклиева против юрист Атанас Костов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Окръжният съд в Пловдив напълно оневини пловдивския юрист.

Съдът намира жалбата на Николета Батаклиева за неоснователна за това, че на 08.04.2019 година, към 17.20 часа в Пловдив на ул. " Цоко Каблешков “ № 10, удряйки мощен пестник с дясната ръка в лявата половина на лицето на Николета Батаклиева, юрист Костов и е предизвикал лека телесна щета с травма на лицето, с контузия на шести и седми долни леви зъби, като и е причинено  разстройство на здравето.

Затова точно го оправдава по по този начин повдигнатото обвиняване, със свое решение от през днешния ден. Освен това младата дама ще би трябвало да заплати 3000 лв., представляващи направени разходи за адвокатско заплащане пред въззивния съд. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Според правосъдният състав, първоинстанционният съд е оправдал подсъдимия Костов вярно по повдигнатото му обвиняване и е отхвърлили напълно предявения против него цивилен иск. Подсъдимият е оневинен, защото не се открива да е направил описаното в частната просба действие. При цялата служебна инспекция на атакуваната присъда, правосъдният състав не открива учредения за нейно изменяне или анулация.

Съдът, като се изключи че удостоверява присъдата на Районния съд в Пловдив, осъжда частния ищец Николета Батаклиеваа да заплати на подсъдимия и сумата от 3000 лв., представляваща направени разходи за адвокатско заплащане.

По делото се е провело правосъдно разследване пред въззивната инстанция, в хода на което са се направили спомагателни разпити на очевидец и подсъдимия, като сред двамата се е направила очна ставка. С извършените спомагателни процесуално-следствени дейности въззивният съд е положил старания да бъде изяснена повода за телесната увреда на потърпевшата, респективно механизма на причиняването й, като по този метод са се изчерпали нужните за откриване на обективната истина процесуално-следствени дейности.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване. Всъщност, разногласието сред двамата е поради погрешно паркиране и всичките произлизащи от това последици.

В досието по делото се споделя, че през месец април 2019 година Костов упражнявал адвокатката си специалност в адвокатска фирма в Пловдив. На 08.04.2019 година към обяд той паркирал автомобила си " Мерцедес “ пред постройката, в която се помещавала адвокатската фирма му, по подобен метод, че паркирането му да не основава спънка на живущите в кооперацията.

По това време Батаклиева живеела в кооперация, дружно с родителите си. Сградата се намирала наоколо до тази, в която се помещавала адвокатската фирма на юриста. В наземния етаж на постройката семейство Батаклиеви употребили гаражи за леките си коли.

Около 17.00 ч. на 08.04.2019 година юрист Костов си тръгнал от работа, с цел да вземе щерка си от детска градина, като преди този момент погледнал през прозореца на адвокатската фирма си и открил, че наоколо до неговия бил паркиран и различен автомобил - " Мерцедес ", като на същото място, директно, бил разположен и един " Ситроен “.

Така пред входа на постройката, където се намирали гаражите на семейство Батаклиеви  и адвокатската фирма на юриста, били спрели описаните нагоре общо три леки автомобила. Излизайки от адвокатската фирма си, Костов решил, че лекият автомобил " Мерцедес “ е паркиран на доста близко разстояние от бронята на неговия, което затруднявало излизането му и тъй като бързал, това събитие го ядосало.

Той се опитал посредством подпомагане на чиновник от адвокатската фирма да извика работа по репатриране на автомобила, който му пречел, само че се оказало, че след 17.00 ч. службата не работела. При това състояние подсъдимият бил заставен да се опита самичък да излезе от мястото, на което бил паркирал, като в процеса на ръководство, съумял да измести автомобила си, само че в процеса на маневриране настъпило леко прикосновение сред неговия и другия автомобил.

По същото време /около 17.15ч.-17.20ч./ дъщерята на Батаклиев стояла пред входа на кооперацията и видяла, че лекият автомобил на юриста е със разпален мотор и прави маневри на заден ход, при което закачил автомобила на брат и. След като забелязала, че лидерът на автомобила нямал никакво желание да стопира, а бързал да потегли, тя се затичала към него и в придвижване съумяла да хване дръжката на вратата на автомобила, пробвайки се да я отвори, при което го попитала за какво удря колата на брат й.

Тогава подсъдимият разбрал коя точно е младата жена, която до тогава не познавал персонално. Отношенията сред юрист Костов и семейство Батаклиеви не били положителни заради зародили отпреди разногласия по отношение на паркирането на колите, което се трансформирало и в непрекъснат източник на напрежение сред двете страни в спора.

Поведението на дъщерята, която отворила вратата на автомобила на юриста в придвижване, го изумило и той я попитал какво прави, тъй като имало заплаха да се нарани в следствие от тези си дейности. Между двамата почнал вербален спор, в хода на който подсъдимият още веднъж изразил неодобрение от създалата се обстановка, обвързвана с паркирането, която му попречила да излезе с автомобила си в точния момент. Частната тъжителка упорствала от своя страна той да спре, с цел да изяснят аргументите за зародилото ПТП, в хода на което бил ударен автомобилът на брат и.

През цялото време на разногласието, който се водел на висок звук сред двамата, подсъдимият заявявал, че бърза и упорствал тя да се отмести от пътя му, с цел да потегли. Батаклиева от своя страна, афектирана от случилото се с колата на брат й, крещяла, че няма никакво желание да напуща мястото, че ще се обади на тел.112 и ще извика КАТ, с цел да открият аргументите за настъпилото ПТП, което малко по-късно и сторила.

В хода на зародилата сред двамата словесна свада, Батаклиева продължавала настоятелно да пита подсъдимия за какво е блъснал автомобила на брат и, упорствала същият да спре, като в един миг /много скоро след началото на конфликта/ декларирала на висок глас, че е ударена от Костов.

Поведението на частната тъжителка още повече афектирало подсъдимия, който в последна сметка спрял колата си, слязъл от нея и на улицата траял да се разправя нея. Последната, както и подсъдимият, не съумели да овладеят страстите си в хода на словесния спор сред тях, при което привлекли вниманието на минаващите по улицата жители.

Междувременно частната тъжителка позвънила от телефона си на тел.112 и поискала подпомагане от чиновници на Пътна Полиция–КАТ, след което почнала да снима с телефона си цялата обстановка и траяла да вика, че подсъдимият я е блъснал, блъснал бил и колата на брат й.

По същото време на улицата минавали и инцидентни лица, като изказванието на частната тъжителка, че била ударена от подсъдимия, било възприето от намиращ се на улицата жител, който на всеослушание изразил отвращение и изискал от Костов пояснение /попитал го за какво е блъснал момичето/.

По този мотив подсъдимият направил забележка на частната тъжителка да спре да твърди, че я е блъснал. Свидетели на случилото се станали и пристигналите служители на реда. След като завършил огледът на двата автомобила, частната тъжителка посетила Спешно хирургично поделение, където и бил изработен обзор от дежурен доктор, който с оглед анамнезата на пациентката /снета от обясненията й и направените от нея оплаквания/, я насочил към дежурен експерт лицево-челюстен хирург.

Последният открил контузия на долни шести и седми зъб, за което й бил публикуван амбулаторен лист за обзор от дата 08.04.2019 година, ведно с спомагателен лист за обзор на пациент от същата дата. На идващия ден на Батаклиева е било издадено и съдебномедицинско уверение, в което въз основата на показаните от нея медицински документи от 08.04.2019г. били доказани установените преди този момент травматични увреждания.

По-късно обаче се открива, че пострадванията са настъпили при отварянето на вратата на автомобила, а не от пестник на юриста. Пред съда той с решителност твърди, че изобщо не е удрял момичето.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР